Egészségügy kontra Trump

ETFmustang
Megosztás, most...

Egészségügy kontra Trump, mi lesz ebből!? Az IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alap remekül mutatja azt  a bejelentést, amit az amcsi elnök tett. Donald Trump által benyújtott költségvetési tervezet több mint két milliárd dollárnyi befizetendő díjat szabna ki az egészségügyi szektor cégeire, ami közel kétszerese lenne az idei értéknek.
Emellett a tervezet az egészségügyi kutatásokra (biotechnológia) szánt államai támogatások mértéket is 20%-kal vágná vissza.forrás-erste
A heti IBB grafikon igen jól mutatja, hogy már most intenzívebb az eladás a biotechnológiai ETF alap árfolyamában. Ami a ferde zöld támasz törésével igen csúnya csökkenésbe mehet át. Ami igen erős hatással lehet az európai egészségügyi alapokra, biztosítási eszközalapokra vonatkozólag.
Tehát érdemes némileg átnézni a porfóliódat, avagy befektetéseidet, mert az egészségügyi-szektor cégei igen nagyon célkeresztben vannak. Továbbá a technikai helyzetképp igen erőteljesen letörést (csökkenést) mutat előre. Amennyiben sérülnek  a ferde zöld támaszok, akkor további csökkenésre számíthatsz. Főleg úgy, hogy a nagyobb beszakadás után csupán 1/3-ad részben tudott visszaerősödni az IBB ETF alap árfolyamának alkulása.


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Aranyos Kamatemelési Lassulás

Megosztás, most... Aranyos Kamatemelési Lassulás, fényesíti a GLD-SPDR Arany-Gold ETF alap árfolyamának alakulását. Mivel hogy a befektetők megnyugodni látszanak, hogy idén nem lesz több három kamatemelésnél és a reálkamatok várhatóan negatív tartományban lesznek. Janet Yellen […]

Translation »