Ébredező Európai Bankok

Megosztás, most...

Ébredező Európai BankokÉbredező Európai Bankok benyomását mutatja a heti BNK-Lyxor STOXX Európa 600 Banki ETF alap árfolyamának alakulása. Igen mélyen van az árfolyam, talán nem is meglepő, mert azért igen csak negatív hírek uralták az utóbbi időkben ezt a szektort.
A BNK ETF alapban 47 dominánsan banki részvénnyel találkozhatsz. Igen erőteljesen angol túlsúllyal, ami nem is meglepő, hiszen London a világ pénzügyi központjának számít, ahogy New York a részvénypiacé.
Na de ez így akkor rendben is lehet, a Top 5 cég közül némileg kiemelkedik a HSBC 13,6%-os súllyal, majd következik a Banco Santander, Lloyds, BNP Paribas és az UBS. Milyen érdekes a Top 5 cég között nincs német pénzügyi cég, vagy nem is meglepő?
A heti grafikon szépen mutatja az igen gyengén teljesítő európai pénzügyi szektor teljesítményének alakulását. Ez a két ferde ellenállás és támaszvonal fog igazán dönteni a bankok teljesítményének alakulásáról. Amennyiben marad a pozitívabb hangulat a piacokon és sikerül a ferde piros ellenállás fölé kerülni az árfolyamnak.
Akkor igen erőteljesen számíthatsz  a további emelkedésre, mely betöltheti a rést is egyben. Ellenben a ferde zöld támasz alatt régi új, vagy újabb minimumok érkezhetnek  az európai pénzügyi szektor teljesítményében. Ebből kifolyólag is, jól mutatja a heti grafikon, hogy egy igen vaskosan lemaradó, érzékeny szektorról beszélhetünk. Tehát összességében, a ferde és vízszintes vonalak döntőek lehetnek az elkövetkező hetekre nézve. 

bnk-bankok 2016.05.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply