Dupla emelkedés

ETFmustang
Megosztás, most...

Dupla Emelkedés

 

Dupla emelkedésDupla emelkedés az internet indexben 2013 januártól, de leginkább június végétől. Dupla emelkedés összehasonlításában a SPY -S&P 500 ETF és az FDN -First Trust DJ Internet ETF alapja. Jól látható, hogy a piaci ritmus hasonló, tehát a mostani megtorpanás az internetes ETF alapra is hatással van.
A gyertyás grafikonon előre be lett rajzolva az emelkedő csatorna, illetve a  meghatározó szintek az FDN ETF alap estében. Letörési szinten kereskedtek tegnap az internetes részvény ETF alappal. Ha továbbra is marad ez a csökkenő hangulat, akkor megtörténhet a ferde zöld támaszok letörése. Nagyobb gond akkor alakulhat ki, ha az emelkedő csatornából kicsusszan az árfolyam. Azonban továbbra is biztató lehet a jövőre nézve az FDN Internetes index ETF alap melyben a dupla emelkedés önmagáért beszél. Főleg úgy, hogy az S&P 500-as index is szépen teljesített az elmúlt időszakokban. FDN -First Trust DJ Internet ETF alapban 41 olyan vállalat található, melyeknek bevételeinek legalább 50%-a interneten keresztül érkezik, továbbá 3 havi átlag piaci kapitalizációja 100 millió $ feletti.
Top 10 vállalat közel 53%-ban súlyozza az ETF alapot, melyeknek leginkább köszönhető a dupla emelkedés, mely 20-25%-kal magasabb mint az S&P 500 indexé. Top 10 vállalat %-os súly szerint: Google 9,85%, Amazon.com 7,5%, Facebook 6,87%, eBay 5,25%, princeline.com 5,07%, Yahoo 4,53%, Salesforce 4,29%, LinkedIn 3,32%, Netflix 3,15% és a Juniper 2,98%. Szektorálisan az információ technológia 71%-ban, tartós fogyasztás 22,7%-ban, pénzügy 4,63% és az egészségügy 1,41%-ban van jelen az FDN DJ Internetes ETF alapban. Gyorsjelentési szezon döntő lehet a jövőre nézve, azonban az internetben további potenciálok vannak, tehát érdemes figyelőre rakni az FDN internetes ETF alapot.

 

FDN -First Trust Internet ETF

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

3 Támasz segített

Megosztás, most...3 Támasz Segített   3 támasz segített egyenlőre az SPY -S&P 500 ETF alapon, hogy ne csökkenjen tovább. Ez egy meghatározó szint is lehet egyben, mivel 3 támasz segített, hogy a mai nap vételek […]

Translation »