Tovább az eszköztárra

Dél Felé az Euro Stoxx 50

ETFmustang
Megosztás, most...

Dél Felé az Euro Stoxx 50Dél Felé az Euro Stoxx 50 ETF alap teljesítményének alakulása. A FEZ-SPDR Euro Stoxx 50 ETF alap egyre fontosabb európai indexnek számít. De azt le kell szögeznem, hogy ebben az ETF alapban euróval fizető országok cégei vannak.
Az az érdekes, hogy összesen 7 ország részvényei szerepelnek itt, ebből is kiemelkednek a franciák, németek és a spanyolok- Ezen 3 ország közel 80%-ban súlyozza a FEZ ETF alap teljesítményének alakulását. Ami még érdekes lehet, hogy Franciaország 38%-kal, míg Németország 32%-kal képviselteti magát.
Tehát akkor összességében le lehet azt írni, hogy ezen két ország cégeinek teljesítménye igazán a mérvadó.
Azért a Top 5 közzé befészkelődött a belga sör cég is: Total, Sanofi, Bayer, ABInBev és a Siemens. Ez így akkor rendben is van! A heti grafikon szépen mutatja a csökkenő csatornát. Ami azt is sejteti, hogy a mostani támasz letörése után a legutóbbi mélypontok tesztelése érkezhet el a piacokra. Természetesen ebben igen nagy szerepet fog vállalni az a tény, hogy elkezdődik a gyorsjelentési szezon is.
Továbbá az a tény is, hogy az olaj árfolyamának alakulása is eltért a piacoktól. Na de ha szépen folytatódik a csökkenés akkor igen fontos momentum lehet a legutóbbi mélypontok környéki mozgások alakulása. Mert ha a legutóbbi mélypontok felett megáll a csökkenés, akkor erőteljes vételek alakulhatnak ki a csökkenő csatorna felső ferde ellenállásának irányába. Mert anno az a bizonyos rés is be fog töltődni, csupán idő kérdése.
A FEZ ETF alapot remekül és költséghatékonyan le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

fez-spdr euro stoxx 50 2016.04.10. heti

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Izgalmas Pénzügyi Jelentések

Megosztás, most...Izgalmas Pénzügyi Jelentések érkeznek az USA piacról. Ami igen érzékenyen érintheti az XLF-SPDR S&P USA Pénzügyi ETF alap árfolyamának alakulását. Mivel a napokban több erőteljes amerikai pénzügyi cég teszi közzé a jelentését. Így a […]
Translation »