Csúcshoz közelit, az IOO Globális ETF

Megosztás, most...

Csúcshoz közelit, az -IOO globális 100 tőzsdei ETF alap

 


 

Csúcshoz közelit az IOO globális 100 ETF alap
Csúcshoz közelit az IOO globális 100 ETF alap

Csúcshoz közelit  a 100 globális részvényt felsorakoztató IOO ETF alap. Mely az S&P Globális 100 Indexet másolja, illetve követi fizikálisan. Továbbra is az EXXON a vezető cég az ETF alapban.
Némi változások történtek, mivel a pénzügyi szektor lett a csúcshoz közel lévő globális 100 ETF alapban túlsúlyban, így némileg lesúlyozva az alapvető fogyasztási cégeket.
A globális 100 részvény ETF súlyozását, valamint a  valós idejű grafikont itt nézheti meg. Exxon felfelé kitört az ellenállásból, ez némileg befolyásolhatja azt a tényt, hogy új  csúcshoz közelit az IOO ETF alap. Természetesen a többi cégnek is óda kell rakni egy pár lépcsőfokot, hogy áttörje a legutóbbi csúcsot az ETF alap. Ha a pénzügyi cégek is jól szerepelnek akkor nagyon erős a kitörési esély, hogy új csúcsot érjen el az ETF alap. Közel két hét alatt cirka 6%-ot tudott erősödni az alap. kérdés lehet, hogy a mai, illetve a régebbi rések mikor töltődhetnek be.
Egyenlőre pozitív hangulat uralkodik a piacokon, azonban a szerda esti FED bejelentés meg is állíthatja az emelkedést. Amennyiben ez így alakul és már nem tud teljesen a csúcshoz közelíteni az IOO ETF alap, akkor erős lefordulás is lehet belőle.


Szakértők erősen azon spekulálnak, hogy  a FED csökkenti a 85 milliárdos csomagot. Itt természetesen már lassan az a kérdés, hogy mennyivel és milyen ütemben zárhatják el azt a bizonyos gazdasági pénzcsapot. Ebben az alapban a pénzügyi, alapvető fogyasztási, egészségügyi és az energiaszektor részvényei dominálnak. Ez a 4 szektor több mint 60%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Kérdés, hogy a pénzügyi szektor hogyan fog reagálni a bejelentésre. Valamint az energiaszektor oldaláról, hogyan alakulnak a szíriai események.

Az EXXON nagyon biztató jeleket mutat, a kitörése mellett és ha ez így fennmarad, akkor ez az alap teljesítményére is pozitív hatással lehet. Az IOO ETF alap teljesítményében van egy közel 2,5%-os csatorna, ami eldöntheti az ETF alap irányát és dinamikáját. Pontosabban 73,30-nál kitörésre erős jelzés, a piros ovális térig, illetve a ferde piros ellenállás vonala lehet érdekes a kitörés után.
71,60 alatt pedig jöhet egy erősebb korrekció, mely mélységét a zöld vízszintes vonalak, illetve a ferde zöld emelkedő csatorna támasza szabályozhat 69,57-nél. Akkor lehet nagyobb gond a globális 100 részvény ETF alapban, ha ez a támasz letörne. Összességében, érdemes megvárni a szerdai napot, mert ha olyan bejelentés következne ami a pénzcsap elzárásáról szólna, akkor erősen short-os lehet az ETF alap. Ellenben jöhet a kitörés cirka 75 $-ig egyenlőre.

 

Csúcshoz közelit az IOO ETF alap
Csúcshoz közelit az IOO ETF alap

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply