Csökkenő Amcsi Évkezdet

Megosztás, most...

Csökkenő Amcsi ÉvkezdetCsökkenő Amcsi Évkezdet.
Csökkenő Amcsi Évkezdet mutatkozik a heti SPY-SPDR S&P 500 Index árfolyamának alakulásában. Elég nagy a kalamajka az egész világon. Sorra jönnek ki az ilyen vagy olyan hírek, spekulációk a jövőre  nézve. Minél több hírt olvasol, annál bizonytalanabbá válhatsz a piacok tekintetében is.
Ilyenkor érdemes igen erőteljesen hátra dőlni a piactól és mélyen figyelni a belső jelekre. Itt most is csupán technikai oldalról figyelve az eseményeket, némileg kisebb pozíciókkal engedni a piac ritmusának. Jelen estben csökkenő amcsi évkezdet lehetőségére lehet berendezkedni. Amit nagyon szépen mutat a heti grafikon is.
Mivel ez az index igen meghatározó az egész világon, így nyugodtan le merem írni, hogy itt a részvénypiac ritmusa, ami a többi tőzsdékre is hatással lehet. Talán meg sem kell említenem, hogy a világ vezető cégei mutatkoznak a Top 5 cég között: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, General Electric és a Johnson & Johnson.
Na ja, amíg ilyen erőteljes az amerikai jelenlét, addig szinte ismétlődnek a bejegyzések vezérfonalai. Így nem is meglepő az IT, Pénzügyi és az egészségügyi cégek dominanciája az USA  tőzsdékről. Európa annyiban lehet más, hogy erősebb a tartós és az alapvető fogyasztási cégek dominanciája és gyengébb az IT cégek jelenléte. Így összességében le lehet azt írni, hogy csökkenéssel indulhat, folytatódhat technikailag biztosan a 2016-os tőzsdei év a piacokon. 

SPY 2016.01.04. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply