Csökkenést mutató Euro Stoxx, -EXSI ETF

Megosztás, most...

Lefelé mutató jelek, a 300 EU céget tömörítő
Euro Stoxx ETF alapban

 


 

Euro StoxxEuro Stoxx 300 EU részvény tőzsdei ETF alapja.
Németország és Franciaország tartja még magát “egészségesen” az EU zónában.
Mit hozz a jövő? -Ön szerint, mi várható?
Meddig lehet mesterségesen pótolni a fogyasztást, ami beindítaná a gazdaságot? Mi lesz ha, az olaszék és a spanyolok is teljesen felteszik a kezüket, hogy eddig bírtuk?
Ön is olvassa, látja és érzi, hogy mi történik a saját környezetében, és pontosan tudja, hogy jó vagy rossz irányban mennek a dolgok, és ezt Ön tudja a legjobban. Most amit bemutatok Önnek, Európa 300 legnagyobb cégét tömörítő tőzsdei alap. Minden,  mindennel kapcsolatban van, és ezek a cégek igen is nagyban mutatják, hogy összességében mire számíthatunk. Igaz kicsit furcsának tűnik, azonban francia cégek vannak közzel 34%-ban az alapban, és a németek csupán 30%-ban.

 

Tehát nyugodtan feltételezhetem, hogy nagyban ez a két ország gazdasági állapota nagyon fontos  Európában, főleg ebben a tőzsdei alapban, mert összességében 64%-ban, e két ország cégeivel túlsúlyos az alap. Szektorokat tekintve, a bankok és az ipari termékekkel és szolgáltatásokkal foglakozó cégek, valamint a vegyipar összességében több mint 30%-ban van jelen az alapban. A lenti táblázat pontosan mutatja.

 

 

Ország Súly %   Szektorok Súly %
         
Franciaország 33,14%   Bankok 11,00%
Németország 29,6%   Ipari termékek és szolgáltatások 10,84%
Spanyolország 9,95%   Vegyszerek 9,32%
Hollandia 9,00%   Olaj és Gáz 7,80%
Olaszország 8,00%   Élelmiszer és Ital 7,49%

 

 

 

Top 10 cég a 300 cégből, több mint 25%-ban súlyozza az alapot. Tehát igen is ki lehet jelenteni, hogy nagyban meghatározó lehet a többi hasonló szektorban található cégek teljesítményére, és ezálltal a tőzsdei alap mozgására is. Lenti táblázatban, országok szerint, alapban lévő részvények %-os kitettsége, illetve a szektorális elhelyezkedést mutatóm be  Önnek.
 

 

Cég Súly % Ország Szektor
       
Total 3,75 % Franciaország Olaj és Gáz
Sanofi 3,40% Franciaország Egészségügy (gyógyászat)
Siemens 2,90% Németország Ipari termékek és szolgáltatások
BASF 2,56% Németország Vegyszerek
Banco Santander 2,34% Spanyolország Bank
Bayer 2,25% Németország Vegyszerek (gyógyászat)
SAP 2,14% Németország Technológia
Anheuser-Busch 2,06% Belgium Élelmiszer és Ital
ENI 2,00% Olaszország Olaj és Gáz
Telefonica 1,84% Spanyolország Telekommunikáció

 

 

Az első 3 céget fogom kiemelni, grafikon és tevékenységükön keresztül bemutatni Önnek.

 

Total: A világ 4. legnagyobb olaj, -és gázipari vállalata, és a világ élvonalába tartozó vegyszergyártó. Több mint 130 országban működik, és közel 111.000 alkalmazottat foglalkoztat. Totál teljesen felöleli az olajipar minden fázisát.

Technikailag a heti grafikon csökkenést jelez előre.
1 -Amikor az árfolyam nem éri el a bollinger szalag alsó vagy felső szárát, az azt jelenti, hogy forduló következhet az árfolyam mozgásában.
2 -A piros ellenállás áttörése esetén, lehet számítani további emelkedésre.
3-Így a kék mozgóátlag áttörésével, könnyen a zöld támaszig ereszkedhet az árfolyam, ami közel 14,5%-os mínuszt mutat. Kell róla írnom Önnek, hogy a mozgóátlagról, vissza is fordulhat az árfolyam, tehát ott lehet számítani egy kis rázásra.

 

Sanofi : 4. legnagyobb nemzetközi gyógyszeripari vállalata, amely a betegek igényeire összpontosító terápiás megoldások kutatásával, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik.

A Sanofi vezető szerepet játszik az egészségügyben, különösen hét növekedési platformján: a diabétesz terápiás megoldásai, a humán oltóanyagok, az innovatív gyógyszerek, a ritka betegségek, a vény nélkül kapható egészségügyi termékek, a feltörekvő piacok és az állategészségügy területén. Közel 105 ezer alkalmazott, 110 országban, 19 ezer kutatóval 500 millió ember védettségéről gondoskodik évente.  A Sanofi részvényeit jegyzik Párizsban (EURONEXT: SAN) és New Yorkban (NYSE: SNY).

Erőteljes emelkedésben van a sanofi, és könnyen benne lehet még +5%. Mert sajnos válság idején több gyógyszert szednek az emberek, igaz ezt Ön pontosan látja  a környezetében, hogy igaz vagy sem.
kék vízszintes vonal, egy célárfolyamot vél feltételezni, a vékonyabb piros ellenállás kitörési pontjára rá lett illesztve a minimum és a maximum közötti távolság.
Amennyiben ez így fog alakulni, akkor az elért szintről, könnyen jöhet egy hozamrealizálási szakasz.
Annyit szeretnék még írni, hogy a 70 €-os szint, lélektani szint is lehet. Innen lehetséges, még egy emelkedés a jelzett szintig, vagy innen indulhat a korrekciós szakasz. Javaslom Önnek, hogy érdem kicsit kivárni.

 

Siemens : Vezető elektronikai cég, 27.800 alkalmazott világszerte. Fő területei: Energia (35%), Ipar (26%), Infrastrukturális és város fejlesztések (22%) illetve Egészségügyben (17%)-ban vannak jelen Siemens elektronikai berendezések, alkatrészek.

Több mint 30%-os emelkedés május óta, és az árfolyam elérte azt a szintet, ami már több alkalommal (kék tégla) megállásra kényszerítette a Siemens-t.
Most is nagy a valószínűsége annak, hogy jöhet egy hozamrealizálási szakasz, erőt gyűjtve a további emelkedéshez.
További emelkedés, a korrekciós szakasz, illetve a piros ellenállás áttörése esetén várható.
Ferde zöld támasz, illetve a kék mozgóátlag elérése dönti el, az árfolyam további irányát. Azonban, ha ezeket a szinteket is le tudja törni, akkor könnyen szívhatja a zöld vízszintes támasz az árfolyamot.

 

Összegezve a EXSI – iShares EURO STOXX (300) céget tömörítő tőzsdei alap, döntő szinten tartózkodik.

Piros vízszintes vonal áttörésével további emelkedésre lehet számítania +11,5%.  Azonban, ahogy az alapban szereplő cégeket figyelve, határ és hozamrealizálási szinteken tartózkodnak.
Ahogy feljebb említettem, a nagyobb súllyal szereplő cégek mozgása döntő lehet a hasonló szektortársaira is, illetve a  Tőzsdei alapra is.

Amennyiben nem tud tovább emelkedni, akkor a kitörési pontig (ferde piros ellenállás) visszább is jöhet az árfolyam, ami közel -7%-ra található. Innen jöhet a további emelkedés, mert elég magasan tartózkodik a célsáv (kék vonal és egy rés). Ami természetesen akár 20-30%-os  nyereséget is hozhat.A kérdés csak annyi, hogy a zöld támasz, illetve a kék mozgóátlag valamint a kitörési pont, mennyire fogja bírni.
Indikátorok is túlvett tartományban vannak, ami akár önbeteljesítő is lehet, ami korrekció (csökkenést) generálhat.Tehát javaslom Önnek, hogy érdem figyelemmel kísérni, az elkövetkező napokat, heteket. Ami természetesen hatással lehetnek, az összes részvényeket tartalmazó alapra. Ide értve a befektetési egységekhez kötött biztosítási (Unit-Linked) eszközalapokat is.

 

További információért hívjon 0630-844-8702, vagy írjon info@tozsdeialapok.hu,
illetve Skype-on hívónevem tozsdeialapok!

 

 

Továbbá, amennyiben ez így alakul, hogy elindul a csökkenés, akkor az euró és forint gyengülést is hozhat a devizapiacon. Javaslom Önnek, hogy ha így alakul, védje ki a forint gyengülésből fakadó költség növekedéseket.

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply