Csökkenésben Brazília

ETFmustang
Megosztás, most...

Csökkenésben Brazília

 

Csökkenésben Brazília Csökkenésben Brazília EWZ -iShares MSCI Indexe. Csökkenésben Brazília cégei már 2010 szeptembere óta. Egyáltalán nincs felfelé erő a MSCI Brazília 77 vállalatának az átlagát mérő indexben.
Hát igen a feltörekvő piaci pénzkivonások szépen mutatkoznak itt is. A MSCI Brazília ETF alapban igazán 4 szektor vállalatai azok, amik dominálnak és hozzák össze ezt a gyenge teljesítményt. Szektorok tekintetében a pénzügy 28,07%, az alapvető fogyasztás 17,05%, a alapanyagok 15,57% és a energetikai 12,73% szektor vállalatai emelkednek ki némiképp a térségből. A top 10 vállalat közel 50%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ebből is enyhén kiemelkedik a Top 5 vállalat, ezek a következők: ITAU Unibanco 8,11%, AMBEV 7,82%, Petrobas 6,07%, Banco Bradesco 5,81 és a VALE 5,00%-kal.
Ha nagyon szigorú szemmel nézzük a heti grafikont, akkor még közel sem lehet vége a csökkenésnek. Mivel a legutóbbi csúcsértékek pont a visszatesztelési vonalig emelkedtek, majd fordultak le ismét. Ami újabb mélységekbe húzta az árfolyamot. 50 és 50,8 $-nál van a letörési és visszatesztelési szint ami további csökkenéseket eredményezett. Igaz a minimumoknál kialakult az 1-2-3-as formáció, ami vételeket generált, ami most megtorpanni látszik. Tehát a piaci hangulat sem igazán támogatja a brazil piacot. Így, ha nem tud tovább emelkedni az ETF alap, akkor jöhet a további csökkenés.
Meghatározó szint lehet a 40$ környéki támasz, mivel innen indult el az 1-2-3-as emelkedő formáció. Felfelé a 45 $-os vízszintes és a vastag piros ferde ellenállás lehet az ami meghatározhatja felfelé a kitörést, ami elég nagy falatnak tűnhet a jelenlegi helyzetben. Így lefelé még bőven van hely, és ha a tényleges letörési vonaltól mért célárfolyamot nézzük, akkor még innen is megfeleződhet az árfolyam, azaz 20 $ környéki árfolyamtartományig is lenyomhatják az árfolyamot. Így további csökkenésben Brazília EWZ MSCI iShares ETF alapja.

 

EWZ -iShares MSCI Brazília ETF Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Elfáradtak az Aranybányászok

Megosztás, most...Elfáradtak az Aranybányászok   Elfáradtak az aranybányászok, ahogy a spot arany is ismét 1300 $ alá került. Elfáradtak az Aranybányászok, amit jól mutat a GDX -Market Vectors Gold Miners ETF alap teljesítményére. A vezető […]

Translation »