Búza emelkedést mutató, tőzsdei alap (ETF) kereskedése

ETFmustang
Megosztás, most...

Tovább emelkedhet a búza árfolyama

 


 

További búza emelkedésre lehet számítania, ami sajnos a pékárukon is érezhető. Most leginkább az aszály a fő bűnös az árfolyam tekintetében, és némileg a dollár gyengélkedése.

Tegnap este elkészítettem a búza decemberi hátáridős kereskedési lehetőségét, a mostani napokra vetítve, ami természetesen kockázatosabb kereskedésnek minősül, mint a tőzsdei alap kereskedése.
Azonban  a tőzsdei alapoknál is van lehetőség, hasonló tőkével nagyobb pozíció felvételére, lejjebb ki is fejtem.
Ez a mostani bejegyzésem, az április 26.-i meglátásom, bejegyzésem folytatásként is értelmezhető. Azóta több mint 40%-ot drágult, emelkedett a búza árfolyama, 5 hónap alatt, teljesen jó hozamnak felel meg. -Önnek szimpatikus ez a tényszerű hozamemelkedés? -na nem ám, a pékáruk áremelkedése!

 

 

Az orosz terménycsökkenés körülötti ellentmondások, különböző nyilatkozatok ébresztettek bennem kétségeket, hogy valami az elkövetkező hetekben ki is robbanhat a búza piacán.
Továbbá az a technikai formáció amit emelkedő zászlónak nevezünk, adott okot arra, hogy ezt Önnel is megosszam. Amennyiben a legutóbbi maximum ponton túl megy az árfolyam, egyre nagyobb a lehetősége annak, hogy tovább drágulhat a búza.

 

WEAT : xlondon ETFS Wheat (búza tőzsdei alap, London) napi grafikonon egy zászló formáció van kialakulóban. Ez azt jelentheti, hogy az előző emelkedő trend irányával (kék vonal) ellentétesen mozog, és a csökkenés mértéke nem lehet nagyobb 38,2%-nál (kék tégla).

Két kitörési ponton kell, hogy tovább emelkedjen 1-es és 2-es számmal jelzem. Most egyenlőre +7%-ra van a 2. számú legfontosabb kitörési pont a búza tőzsdei alapban. Amennyiben ezt a szintet is át tudja törni, akkor nagyobb a valószínűsége a további +24%-os emelkedésnek, természetesen ciklikusan, akár még egy vissza teszt is előfordulhat a 2.-es számú kitöri pontra.

 

Azért is fontos a 2-es számú kitörési pont áttörése, mert ilyen helyzetben, akár egy dupla tető (csúcs) is kialakulhat, és lefordulhat az árfolyam.
Fontosabb szinteket a vízszintes vonalak jelzik. Tehát először egy +7,4%-os emelkedés, majd teljes áttörés esetén, további + 24%-os emelkedés lehet benne.

 

Három lehetőséggel tudja lekereskedni a lehetséges búza emelkedést.

 

1. a fent említett búza alap 1:1, ez azt jelenti, hogy a befektetett tőke, annyit változik amekkora %-os elmozdulás van az árfolyamban, tehát a példa 1 millió forint értékben vásárol búza alapot, és ténylegesen jó irányba tart az árfolyam, legyen a +7% emelkedés, ez Önnek 70.000 forintos bruttó nyereséget eredményezhet.

2. CFD terméknek hívjuk, (árfolyamváltozásra kötött ügylet) ami a  fenti alap tőkeáttétes változata, annyi a különbség, hogy 1:10, ami azt jelenti, hogy az 1 millió forintos búza alapot 100 ezer forintért meg tudja venni. Valamint a kockázat mellett a nyereség is a 10 szeresére nő, tehát a 7%, 70%-os lesz, a befektetett tőkére vetítve, jelen esetben 100 ezerre 70.000 forint nyereség. Természetesen ez fordítva is elsülhet, ezért is fontos tudni, hogy a tőkeáttét a nyereséget és veszteséget is felnagyítja, ezért kockázatosabb kereskedésnek minősül.

3. LWEA – Leveraged Wheat, ez azt jelenti, hogy hasonlóan mint a első lehetőségnél 1:1, azaz 1millió forint értékben vásárolhat búza tőzsdei alapot, és a különbség annyi, hogy az árfolyamváltozás 2 szeresen van számolva. Tehát a +7%-os búza emelkedés +14%-os emelkedést eredményez ezzel a lehetőséggel. Természetesen a csökkenés is 2 szeressé válik.

 

Tőzsdei alapok (ETFs) kereskedési folyamata, egyszerűen!

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Gazprom, csökkentheti a Kelet-európai tőzsdei alapokat

Megosztás, most...Mit okozhat a keleti, -és a fejlődő tőzsdei alapoknak, a Gazprom ügy?     Gazprom, nagy nehézségekkel szembesülhet az Európai Bizottság eljárásával szemben, a tisztességtelelen árak, és a akadozó gázellátás ügyében. Gazprom 2012. első […]

Translation »