Brutálisan Erősek

ETFmustang
Megosztás, most...

Brutálisan ErősekBrutálisan Erősek.
Brutálisan Erősek az amerikai technológiai szektorba tartozó részvények. Ezt nagyon jól mutatja a heti XLK-SPDR USA S&P technológiai szektor ETF alap árfolyamának alakulása. De azt is le kell írni, hogy sérülékeny is, ezt jól mutatja a csökkenő gyertya mélysége is. Na de egyenlőre úgy fest a dolog, hogy igen erősen ostromolja az újabb csúcsokat a XLK árfolyama.
Mielőtt tovább mennénk, azt tisztázni kell, hogy 3 cég az ami igazán domináns ebben az ETF alapban. Így az Apple, a Microsoft és a Google  A és B  részvényei, melyek több mint 36%-ban súlyozzák eme ETF alap teljesítményét. Tehát ha egyszerűen le szeretném írni a dolgok lényegét, akkor kis túlzással elég eme 3 vállalat teljesítményére koncentrálni. Na de rajtuk kívül még 73 cég is jelen van az ETF alapban. Így amire, akikre igazán érdemes figyelned, azok a következők: Apple, Microsoft, Facebook, Google, AT&T, Verizon, Visa, Intel és a Cisco. Erőteljes nevekről van itt szó!

Lehetséges, hogy némiképp felszúrhat az árfolyam, de ami igazán döntő lehet az a 16-i FED bejelentés.
Miért is? Elég sok olyan dolog van ami ilyen magasságokba emelte a részvények árfolyamát. De ami igazán döntő volt, az nem más mint a mesterséges könnyítések! Ezt jól sejtheted te is, hogy ami mesterségesen van “dotálva”, az hosszú távon fenntarthatatlan. Ezért is nagyon fontos, hogy mit és hogyan fognak lekommunikálni a feljebb említett napon. Itt a legjobb példa az euró, további gyengülést várt a piac és erre meg brutálisan erősek kezébe került a juródollár árfolyama, azaz keményen megvették a jurót. 

Ezért is írom azt, hogy igen erőteljesen figyelni kell ezen a napon, mert döntő lehet az elkövetkező időszakokra. Azt sem zárom ki, hogy a profik szépen egyre magasabb áron kínálják oda  részvényeket és ezért is lehet ez az emelkedés! De ez hamarosan ténnyé válik. Ami a biztosítási eszközalapokat is erőteljesen befolyásolni fogja, aki résen lesz, vagy már van az nyer!

XLK.US 2015.12.04. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Csökkenést Mutatnak a Japánok

Megosztás, most...Csökkenést Mutatnak a Japánok.Csökkenést Mutatnak a Japánok, EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap szerint is. Ez nem tévesztendő össze a NIKKEI 225 vezető Japán indexel, azért sem mert ebben az ETF alapban 318 Japán cég […]

Translation »