BREXIT Nyomása alatt

Megosztás, most...

BREXIT Nyomása alatt, egyre nagyobb a bizonytalanság a szigetországokban. Mivel: egy vasárnap közzétett brit közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek többsége tart a Brexit negatív hatásaitól. A megkérdezettek fele szeretné, ha népszavazás döntene a Brexitről szóló végleges megállapodásról és mindössze 34% ellenezné az újabb népszavazást. Értelmezésünk szerint a felmérés eredménye azt mutatja, hogy egyre többen idegenkednek a Brexittől és szívesen visszavonulót fújnának.
A brit kormány tanulmánya szerint elkerülhetetlen lesz az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti határellenőrzés visszaállítása, ezt azonban az írek elfogadhatatlannak tartják. Ezzel ismét nehéz ponthoz érkeztek a Brexit egyeztetések, bár eddig is sejteni lehetett, hogy a határellenőrzés elkerülhetetlen lesz a Brexitet követően.forrás-erste
A heti EWU-iShares MSCI UK ETF alap szépen meg is torpant, a múltheti bizonytalanságnak a hetekben meg is lehet a következménye. De ellenben az jól látható, hogy a ISF-FTSE 100 ETF jóval túlvett tartományban mutatkozik a MSCI UK ETF alaphoz képest.
Technikai oldalról szemlélve, igen érdekes és dinamikus mozgások várhatóak az elkövetkező hetekben a brit részvénypiacokon. Igen fontos szinteket mutat az ellenállás és a ferde zöld támasz vonala. Bármelyik sérülése esetén, igen intenzív mozgásra készülhetsz fel, amit érezni fognak az európai vezető indexek is.
Tehát érdemes nyitott számlákkal várni a várható nagyobb elmozdulást.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply