Biztató Jövőkép Ausztráliából

ETFmustang
Megosztás, most...

Biztató Jövőkép Ausztráliából

 

Biztató Jövőkép AusztráliábólBiztató jövőkép Ausztráliából gazdasági oldalról, azonban technikailag kérdőjeles az EWA -iShares MSCI Ausztrália ETF alap. Biztató jövőkép Ausztráliából a váratlan meglepetést okozó ausztrál munkaerő-piaci jelentés volt.
Miután februárban, 22 éve nem látott mértékben növekedett a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma. Azaz pontosan 80,5 ezer fővel emelkedett a teljes állásban alkalmazottak száma, mely az 1991 óta nem látott rekordnak számít.
Az összesített foglalkoztatottsági mutató is meghaladta a várt 15 ezer fős emelkedést, így a januárban márt 3,7 ezer fős zsugorodást követően 47,3 ezer fővel nőtt a munkában állók száma. Ez erőteljesen megmutatkozhat a fogyasztásban is, ami természetesen a cégek bevételére, teljesítményére is intenzív hatású lehet.
Az EWA ETF alapban 72 Ausztráliában tevékenykedő vállalat van, 50,66%-os pénzügyi túlsúllyal. Ami annyit tesz, hogy a vezető Top 5 cégből 4 pénzügyekkel foglalkozik. A top 5 vállalat a következő: Commonwealth Bank of Austral 11,31%, BHP BILLITON 11,01%, Westpac Banking 9,07%, Aust and NZ Banking 7,98% és a
National Australia Bank 7,38%-kal súlyozza az EWA ETF alapot.
Pénzügy mellett, még az alapanyagos 18,8% és a alapvető fogyasztási 8,92% cégek mutatnak némi kitettséget. Technikailag a 24,63 és a 25,78 $-os árfolyamtartomány dönthet arról, hogy felfelé vagy lefelé halad tovább a MSCI Ausztrália ETF alap. Ezen szintekből kitörve alakulhat ki a jövővel kapcsolatos irány. Emelkedés esetén, ami benne lehet az ETF alapban, több ellenállás is az emelkedés ellen dolgozhat. De ha letörés alakul ki, akkor a 22,92 $-os 61,8%-os Fibo illetve a ferde zöld támasz határozhatja meg a további irányt. Amennyiben letöri az előbb említett szintet, akkor 20 $ alá is benézhet az árfolyam. Tehát 25,8 $ felett vétel, 24,6 $ alatt short-os az EWA MSCI Ausztrál ETF alap.

EWA -iShares MSCI Ausztrália Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Gyengül az Energiaszektor

Megosztás, most...Gyengül az Energiaszektor   Gyengül az Energiaszektor, pontosabban az európai energetikai cégeket tömörítő EXH1 -iShares STOXX Europe 600 Oil and Gas ETF alap teljesítménye. 13 európai ország 32 energetikai vállalatának az indexe, 1 meghatározó […]

Translation »