Bizonytalan BRICH Fejlődés

Megosztás, most...

Bizonytalan BRICH FejlődésBizonytalan BRICH Fejlődés, amit remekül szemléltet a heti BKF-iShares MSCI BRIC ETF alap. A grafikon remekül mutatja, hogy hetek óta igazán egy igen szűk sávban mozog az árfolyam. Ellenben az európai és amerikai tőzsdék emelkednek vagy éppen kitörés (DAX 30) előtt állnak.
Természetesen ennek a bizonytalanságnak több forrásai lehet. De leginkább az amerikai elnökválasztás lehet nagyobb súllyal, meg természetesen az olaj körüli kérdőjelek. Na oké, technikai oldalról azt mutatja a heti BKF ETF alap, hogy egy negatívabb hangvételű hír is a korrekció irányába sodorhatja a fejlődő piaci alap árfolyamát.
Természetesen azt ide le kell írnom, hogy dominánsan kínai részvények vannak jelen a 300 tagú indexben. Pontosan ez így néz ki: Kína 56%, India 18%, Brazília 17% és csupán 8%-kal vannak jelen az orosz részvények. Szektorálisan a pénzügyi, IT-s és az energetikai cégek jelenléte az erősebb közel 60%-ban. Ebből is a Tencent és az Alibaba közel 14%-ot tesz ki a teljesítmény tükrében.
Vissza az ETF alap helyzetképéhez. Mivel ez a 35 dollár környéki árfolyam ilyen erős ellenállást épített ki, igen meghatározó lesz az elkövetkező hetekre nézve. Amennyiben ezt a szintet ténylegesen nem tudja átütni a fejlődő piaci ETF alap, akkor egy erősebb eladási hullám is elindulhat, amit lehet, hogy pont a választások indítanak el anno. Így lefele pedig a 33 dolláros és az emelkedő csatorna támasza lehet meghatározó. De ez csupán egy spekuláció! De az tény, hogy az árfolyam és az indikátor ellentétesen mozog ami 80-90%-ban korrekciót jelez előre.

bkf-bric-etf-2016-10-24-heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply