Bankok Mélysége

ETFmustang
Megosztás, most...

bankok mélységeBankok Mélysége.
Bankok Mélysége, mely nagyon hasonlatos az összes többi indexhez. Ez az ETF alap az Európa Top 46 bank teljesítményének átlagát véli bemutatni.
De azt mindenképp szeretnem leszögezni, hogy a BNK-Lyxor STOXX Európa Bank ETF alap egy szintetikus alap. Ami azt jelenti, hogy mögöttes eszközökkel követik a STOXX index teljesítményét, azaz NEM tartják az adott bankok papírjait fizikálisan, mint az amerikai ETF alapok 80-90%-a.
Különben ez itt Európában divat, melyet személy szerint ha lehet akkor félre teszem és fizikális ETF alapokkal foglalkozok és javaslok. Na de akkor nézzük is a európai bankok mélysége hogyan is jött össze. Ismert és magyar fülnek is ismerős bankokról van itt szó: HSBC, Banco Santander, UBS, BNP Paribas és a LLoyds.
Ha jól megnézzük a napi grafikont akkor jól látható, hogy tegnap itt is szépen korrigált a piac, de ma már kissé langyosabb a helyzet. Ahhoz, hogy megbízhatóbb emelkedés alakuljon ki a 22,4 €-os ellenállás fölé kellene hogy mennyen az árfolyam. Mivel ezen szint alatt nagyon érzékeny még az árfolyam, és könnyedén lefordulhat és mélyülhet a bankok mélysége is, főleg 21 € alatt. Tehát egyszerűen azt lehet írni, hogy ha napokon belül nem tud feljebb kapaszkodni az ETF alap, akkor újabb erősebb csökkenések érkezhetnek a bankok árfolyamába és tovább mélyülhet a bankok mélysége. Amennyiben 21 € felett tud maradni az árfolyam, akkor lehet arra esély, hogy némiképp stabilizálódhat a helyzet a banki szektorban is. 

ETF.Bank.EU 2015.08.26 napi


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Kitörésben a Ruszkik

Megosztás, most...Kitörésben a Ruszkik.Kitörésben a Ruszkik ETF alapja. Hiába az embargó, a alacsony nyersanyagárak, fekete listára tett orosz bankok, igen erőteljesen halad az RSX-Market Vectors Orosz ETF alap a kitörés felé. Ez az ETF alap […]

Translation »