BAL -Gyapot kereskedés

Megosztás, most...

Emelkedési lehetőség a BAL – Gyapot ETN alapban

 


 
BAL -Gyapot ETNA gyapot a trópusi-szubtrópusi vidékeken sokfelé megterem.
Különböző fajai ismeretesek, leggyakrabban a legjobb minőségű Gossypium hirsutum (Amerikában Upland-gyapot néven ismerik), Gossypium barbadense és a Gossypium herbaceum fajokat termesztik.

Az egyik legfontosabb textilipari nyersanyag, lépten-nyomon találkozunk vele ruházatunkban, lakásunkban, egészségügyi és műszaki textíliákban stb.
A gyapot fontos szerepet töltött be az emberiség történetében, mert egyike a legősibb növényeknek, amelyet az ember termeszt.

 

A legnagyobb gyapottermesztő országok: Kína, India, az USA (ezen belül főleg Texas és Kalifornia állam), Pakisztán, Brazília, Üzbegisztán, Törökország.

Öt tény a gyapotról
1 -A gyapot egy Gossypium cserje, amely akár három méteresre is nőhet.
2 -A világ gyapotszükségletének negyedét Indiában termelik meg.
3 -A mai textilipar közel 50%-ban a gyapotra épül.
4 -A gyapot vetése és aratása között kb. hat hónap telik el.
5 -1 kg gyapotból kb. 350 g gyapotszál nyerhető. Ez az a habos, fehér rost, amelyből a fonál készül.

 

“A 2012-13-as évben a világ gyapot termése 4,2%-al 118.951 millió bálára esett vissza. A világ legnagyobb termelői közé tartozik Kína 28,36%-al, India 21,4%-al, Amerika 14,3%-al és Pakisztán 8,1%-al.
Bár az Egyesült Államokban a termés a 2012-13-as évben 9,2%-al növekedett ez még mindig jóval elmarad a 2005-06-os 23 millió bálás rekord eredményektől.

A világ gyapot felhasználása a 2012-13-as évben ugyanakkor 3,2%-al 106 millió bálára növekedett. A legnagyobb felhasználók közé tartozik Kína, India és Pakisztán.
Az USA-ban az idei évben 3%-os növekedéssel számolnak a felhasználók, ám a termés nagy része továbbra is exportként távozhat az országból.

A gyapot szépsége, hogy tenyészideje kifejezetten hosszúnak számít, a jó terméshez mind megfelelő mennyiségű csapadék s elég sok napsütés szükséges.

Az időjárásra egy kifejezetten érzékeny terményről van szó. Amennyiben a 2013-as évben az időjárás nem lesz teljesen tökéletes a gyapot számára a kínálatban radikális visszaesés alakulhat ki.
Itt van tehát egy termék mely mind historikusan, mind a szektorban kereskedett termékekhez képest alacsony áron mozog, alacsony kockázatot jelentve, míg a várható kínálat csökkenése és a kereslet enyhe növekedése végett jelentős árfolyam növekedési potenciált hordoz magában. Hont András, Solar Capital

 
Gyapot2BAL – Gyapot ETN kereskedése
Fent említettet fundamentális tényekkel megerősítve, technikai oldalról is emelkedési lehetőséggel kecsegtet a gyapot.
52,5-es támasz meghatározó lehet a további mozgásra.
Letörés esetén 49,53-as támaszig süllyedhet az árfolyam.

54,7-es értéknél egy rés is kialakult, amennyiben ez is betöltésre kerül, valamint sikerül áttörni a gyapotnak a ferde ellenállást, akkor 57,7 felett egyre nagyobb valószínűséggel következhet a 66,6 – 67,7-es célsáv.
Az utóbbi napok csökkenése a kitörés visszatesztelése, valamint az USA dollár izmozása is jelenthette, valamint az időjárás alakulása.
Természetesen ezt mind ciklikusan.
A vízszintes vonalak a meghatározó szinteket jelölik, ahol az árfolyam tovább emelkedhet vagy éppen korrekciózhat egyet.

Nagyobb probléma a 49,50-es támasz letörése esetén alakulhat ki, azonban érdemes figyelni az 52,50-es támaszt, mert ez a múltban több esetben erős szintet mutatott az árfolyamnak.
A BAL -Gyapot árfolyam alakulását lejjebb nyomon is követheti.

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//

 
Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply