Autóipari Szétesés

Megosztás, most...

Autóipari Szétesés

 

Autóipari Szétesés Autóipari szétesés felé tart az EXV5 -iShares STOXX Európa 600 Autóipari ETF alap. Az autóipari szétesés alakulását 5 ország 14 vállalatának a teljesítménye adja. Azonban fontos kiemelni, hogy Németország 70,69% és Franciaország 18,12% együttesen közel 90%-ban uralja az európai autóipari ETF alap kitettségét.
Továbbá 3 vállalat a 14-ből közel 50%-os súllyal szerepel az alapban, ebből is kiemelkedik a Daimler 29,77%-kal. Majd a BMW 13,02% és a Volkswagen 12,95%-kal követi. Nagyon jól mutatja a Daimler pillanatnyi helyzetképe
, hogy 1 erősebb beszakadás előtt áll az egész európai autóipari szektor.
Ha megnézzük a STOXX 600-as heti grafikonját, akkor jól láthatja, hogy erőteljes csökkenésben van az autóipari ETF alap. 42,45 €-os támasznál lehetséges 1 kisebb pihenő, azonban eme szint letörésével tovább gyorsulhat a csökkenés. Ami teljesen a kitörési árfolyamtartományig is csökkenhet egyenlőre.
Zöld sáv mutatja ezt az árfolyamtartományt, mely az autóipari szétesés céltartományának felelhet meg, ami cirka 13-15%-os mélységet mutat számunkra. A mostani negatív hangulat mellett az indikátor kisebb ellentétes mozgása is megerősíthet.
Tehát az autóipari ETF alap is csökkenő ciklust mutat előre, és a vételek csupán pozitív korrekciónak mondhatók. Mert azért vétek lenne azt hinni, hogy merőlegesen pár napon, vagy pár héten belül a zöld árfolyamtartományba érkezik az árfolyam, de pár hónapon belül teljesülhet az autóipari szétesés. ha már most fel szeretné venni a csökkenő /short/ pozícióját, akkor 46,8 € környékére lehet rakni a stopot.

 

EXV5 -iShares STOXX Európa 600 Autóipari ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply