Átsúlyozott Kínai Részvények

Megosztás, most...

Átsúlyozott Kínai Részvények, igaz ez még később fog mutatkozni az MCHI-iShares MSCI Kínai ETF alap árfolyamában. Na pontosan arról van szó, hogy a MSCI negyedik nekifutásra jóváhagyta, hogy a kínai „A” sorozatú részvények egy köre átsorolásra kerüljön a feltörekvő piaci indexcsaládba.
A 459 „A” sorozatú részvényből a jelenlegi helyzetet tükröző pro-forma számítás szerint 222 részvény kerül átsorolásra. A befektetőknek hosszú idő áll rendelkezésre a felkészüléshez, hiszen a két körös bekerülési folyamat csak 2018 júniusán veszi kezdetét, a második kör pedig 2018 augusztusában lesz, ezt követően a kínai „A” sorozatú részvények súlya 0,73% lesz a feltörekvő piaci indexen belül.
A piac átsorolása pozitív a kínai részvénypiac számára, azonban mivel egyelőre kis súlyként kerül be a feltörekvő piacok közé, így drasztikus hatást nem váltott ki a döntés.forrás-erste Igen érdekes ez a ázsiai ETF alap, mivel 2 (Tencent, Alibaba) részvény közel 28%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Tehát némileg torz a teljesítmény, főleg úgy, hogy 152 cég teljesítményét méri az alap. Különben 2011. március 29-én indult el a kereskedés vele, és mostanság közel 2,5 milliárd dollár az eszközértéke.
Na de most itt a heti grafikon szépen mutatja, hogy azért van még mit ledolgozni, de egyenlőre szépen emelkedett az elmúlt időszakokban. Ami érdekes és több alkalommal figyelemmel kísért jelenség a rés betöltése. Az MCHI ETF alap is szépen betöltötte az otthagyott rést, az ilyen jelenségeket igen érdemes a figyelem középpontjában tartanod. Most jelenleg az emelkedő csatorna és a rés betöltésének vonaláról fordulhat le az árfolyam. Akkor lehet igazán nagyobb gond, ha a ferde zöld támaszok is sérülnek. Anno az átsúlyozott kínai részvények okozhatnak még meglepetéseket!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply