Aranyos Kamatemelési Lassulás

Megosztás, most...

Aranyos Kamatemelési Lassulás, fényesíti a GLD-SPDR Arany-Gold ETF alap árfolyamának alakulását. Mivel hogy a befektetők megnyugodni látszanak, hogy idén nem lesz több három kamatemelésnél és a reálkamatok várhatóan negatív tartományban lesznek.
Janet Yellen ugyanis lehűtötte a kedélyeket és sokkal inkább „galamb” politikát sugalló üzenetet küldött a piacnak. Érdekesség, hogy ennek ellenére csökkent az áremelkedésre játszó pozíciók száma a piacon, miközben az arany ára nőni tudott. Az GLD arany ETF-ben tárolt fizikai arany mennyisége is 3 tonnával 834,1 tonnára csökkent. forrás-erste De azért technikai oldalról is figyelve a Gold heti grafikonját, jól látható az emelkedési lehetőség az arany árfolyamában.
Az igazi áttörések előtt az ott van a 120 és a 130 dolláros ellenállás, mert igazán ezen szintek felett beszélhetünk megbízható arany csillogásról. Lefele a 110 dolláros és a ferde zöld támasz lehet érdekes anno. Egyenlőre vételi jelzések vannak a heti GLD-Gold ETF alapban, mely erősen hathat a biztosítási eszközalapok azon fajtáira, melyekben dominál a nemesfémek piaca, azon belül is az arany. Van egy érdekesség, hogy az Uniqa Arany eszközalapja 100%-ban eme GLD ETF alapból van származtatva, csupán kicsit drágább kiadásban mint az ETF. Természetesen ez a nemesfémeket bányászó cégekre és ETF alapjaikra (GDX, GDXJ) is jótékony hatással van.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply