Aranybányászati Mélységek

ETFmustang
Megosztás, most...

Aranybányászati MélységekAranybányászati Mélységek.
Aranybányászati Mélységek mutatkoznak a heti GDX-Market Vectors Nagy Aranybányászati ETF alap árfolyamának alkulásában. Az oké, hogy a múlt hét folyamán Draghi némileg megerősítette a  vételi oldalt, de itt azért az arany árfolyamának alakulása döntő tényező. Amíg így izmozik az USA dollár, és nincs semmi olyan jelegű esemény ami igen keményen drágítaná az aranyat, addig csupán óvatos emelkedések vagy csökkenésekre készülhetsz ezen ETF alap árfolyamában.
De azért javaslom, hogy igen is legyen a szemünk előtt a GDX, mert ez a nyomott árfolyam még anno nagyon csillogóvá is válhat. Az aranybányászati mélységek meghatározó szintjeit felfele nagyon jól szemléltetik a ferde és vízszintes ellenállások. Ezen szintek lehetnek azok a pontok, ahol jó beszállási lehetőségeket kínál számunkra a GDX ETF alap árfolyama. Leginkább 17 $ felett alakulhatnak ki vételek, mert igen biztató  a 30 $ környéki rés. Ami jelenleg több mint 50%-os emelkedést jelenthet!  Itt ebben az ETF alapban nagyobb vagyis érettebb aranybányászati cégekkel találkozhatsz, 50%-os kanadai túlsúllyal.
A top 5 aranybányászati vállalat a következő: Goldcorp, Newmont Mining, Barrick Gold, Newcrest és a Randgold. Ebből a névsorból is kitűnik, hogy azért jelen vannak az amerikai és az ausztrál bányászati vállalatok is. Egyszerűen, ha csak az arany illetve az USA dollár mozgását figyelve, könnyen ki fog derülni, hogy mikor érdemes beszállni és megvenni az aranybányászati mélységek mélységével küszködő ETF alapot. 

GDX.US 2016.01.24. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Jó Biznisz a Gyógyszeripar

Megosztás, most...Jó Biznisz a Gyógyszeripar.Jó Biznisz a Gyógyszeripar, ja ezt lehet hogy teljesen feleslegesen írtam le. Mert azért ha jól belegondolsz a környezetedbe, akkor láthatód és tapasztalhatód a gyógyszeripai termékek fogyasztásának mennyiségét. Az, hogy ilyen […]

Translation »