Aranybányászati Meddőség

Megosztás, most...

Aranybányászati MeddőségAranybányászati Meddőség.
Aranybányászati Meddőség jellemzi a GDX-Market Vectors Aranybányászati ETF alap árfolyamának alakulását. Talán annyira nem is meglepő, hogy az erős USD negatív hatását a nemesfémek is erőteljesen érzik.
Az arany illetve a nemesfémek árfolyamának alakulása erőteljesen befolyásolja ezen vállalatok bevételeinek alakulását. Igaz az energia is relatív olcsó, de ez csupán minimalizálja ezen vállalatok költségeit. Így a nyomot nemesfémárak, nagyon jól szemléltetik a heti grafikon az aranybányászati meddőség lényegét. Ez a folyamat még fokozódhat is, ha megtörténik az USD kamatemelésével kapcsolatos riogatás tényszerűsége.
Akkor számíthatunk némi csillogásra, ha valami olyan negatív dolgok történnének egyes meghatározó bányákban illetve bányászati régiókban, valamint gyengülésnek indulna az USD. De addig igazán a kecsegtető bányászati osztalékok lehetnek előtérbe, mivel ilyen esetekben erőteljesen nőnek az osztalékokkal kapcsolatos hozamok.
A GDX bányászati ETF alapban, 40 bányászati céget találsz. Ebből a top 5 közel 30%-ban súlyozza az ETF alapot. Ezen cégek a következők: Goldcorp, Newmont Mining, Franco-Nevada, Randgold és a Barrick Gold aranybányászati vállalatok. Ha jobban megnézzük a heti grafikont, akkor a kék színnel jelzett klasszikus letörési vonalak 11 $-os szintje lehet a döntő tényező az aranybányászati meddőség változásával kapcsolatban. 

GDX.US 2015.08.01. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply