Arany-Gold-GLD tőzsdei alap

Megosztás, most...

Arany (GLD) vételre mutatnak a drasztikus megszorítások

10.02-Soros György….,ha a válságot sikerül is visszaszorítani, a németek rá fogják kényszeríteni Európát a megszorításokra, ezzel elhúzódó recesszióba taszítva a kontinenst. Ha nem sikerül szorosabb politikai és költségvetési uniót létrehozniuk, az nagyobb fenyegetést jelent, mint a 2008-as Lehman Brothers csődje.

11.03-Mario Draghi EKB elnöke…,a tagállamoknak teljes mértékben be kell tartaniuk a tervezett megszorításokat. A bajban lévő országoknak, fel kell készülniük további megszorító intézkedések végrehajtására.

 

Örök törvény, ha jól megy fékezd a fogyasztást, ha visszaesés van élénkítsd a fogyasztást, lazíts az terheken. Természetes az, ha bizonytalanság van a fogyasztok megtakarítanak, elhalasztják a fogyasztásukat, ami természetesen a gazdaságnak nagyon rossz, ezáltal a fogyasztóknak is rosszabb lesz a nettó bérük csökken fog.

Az a gáz, hogy most az államok kimentése a legnagyobb probléma, és az államok a fogyasztókon keresztül szeretnék menteni magukat, illetve a szociális és jóléti kiadások csökkentésével. Ami még jobban felgyorsítja a folyamatokat. Egyre kevesebb pénz marad a fogyasztóknál, mert a vállatok is, csak a kitermelt nyereség után tudnak fizetni.

Azonban, ha nincs miből fogyasztani, nincs szükség akkora termelésre, így kevesebb dolgozóra van szükség (leépítés), főleg ha még hozzájön a vállalatok nagyobb rezsiköltsége.

Ezért kell, hogy több pénz maradjon a fogyasztóknál, és mint egy öntisztító folyamatként, kirágná magát a gazdaság a recesszióból.

Vidéki (Nyírségi) srác vagyok, és emlékszem folyamatosan a fülemben cseng, amit több idős régi paraszt bácsi, nagyapámat is beleértve, azt mondták.:-…hogy Magyarország, mezőgazdasági ország és sajnos a saját zsírunkban fogunk megsülni.

Így a legbiztosabb menedék nem más mint a nemesfémek. Egyszerűen nincs hozzá hasonló, nincs alternatíva, és egyre jobban felértékelődik, mert értékálló, és egyre kevesebb van belőle.

 

GLD-SPDR Gold Trust 

Amíg a kék vonal felett tud maradni addig emelkedés, ha ez letörik, akkor lehet az aranyban korrekció. Azonban a gazdasági és politikai bizonytalanság, felfelé hajtja az arany árfolyamát. Ez év végéig közel 7,5-10%-os emelkedés lehet benne, 2 hónap alatt nem is rossz.

Nyisson számlát most, és 2 hónap alatt pénze keressen Önnek 10%-ot. Ahogy telnek a napok, úgy csökken az Ön nyeresége. Kihagyná?

Ha Ön Uniqás befektetési biztosítással (Unit-Linked) rendelkezik, akkor ismerős lehet az arany mozgása, mert 98-99%-ban ebben a tőzsdei alapba fekteti az Ön pénzét is. Csak annyi a különbség, hogy míg az Uniqánál 5%-os árrés van, addig nálunk maximum 1%-os költsége lesz.

Ez is mutatja a tőzsdei alapok előnyét Önnel szemben, több marad a zsebében.

 

Real Time órás GLD grafikon, S&P 500-as USA Index referenciával

Bármilyen kérdése, észrevétele van, kérem írjon, vagy hívjon.

Sikeres kereskedés kívánok!


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply