Arany Divergencia


Arany Divergencia

 

arany divergenciaArany divergencia alakult ki a GLD -SPDR Arany ETF alapban. Az arany divergencia annyit tesz, hogy ellentétesen mozog az arany árfolyama az indikátor mozgásával. A piaci várakoznak megfelelően alakult a FED bejelentése.
Tehát a FED folytatja -10 mrd $ csökkentésével a likviditás kivonását  a piacokról és a gyengébb decemberi munkaerőpaci adat sem befolyásolja. Továbbá a FED nem aggódik a tőzsdéken uralkodó korrekciók miatt. Azonban a bejelentést követő svájci frank erősödése intő jel lehet  a jövőre nézve. Tehát az aranyat hajtó erő egyre jobban csökken, így egyre erőtlenebbé válhat az arany árfolyamának az emelkedése. Jelenleg a kitörési kísérlete befulladt egyenlőre ami korrekcióra hívhatja fel a figyelmünket. A GLD estében ez a 123 $-os ellenállás jelenti, mely a letörési szint is egyben. Amennyiben ezen szint alatt marad az árfolyam, akkor 1 erősebb korrekció jöhet ismét, amit alátámaszthat az arany divergencia az indikátorral szemben.
Ami ismét a minimumig csökkentheti az XAU/USD és a GLD árfolyamát. További emelkedések a fentebb említett 123 $-os ellenállás áttörése esetén valósulhat meg, ami a spot árfolyam 1270 $ környéki árfolyamnak felelhet meg. Tehát ha nem lesz erő felfelé, és az USA dollár ismét erősödésbe kezd, akkor Short-os a GLD és az XAU/USD. Az arany divergencia intő jel a további emelkedést illetőleg, de a kitörésit lehetőséget egyenlőre figyelemmel kell kísérni! Tehát érdemes pár napot kivárni és ha kell akkor lépni. Azaz kitörés esetén vétel, erőtlen leforduló arany esetén pedig eladás!

 

GLD -SPDR Gold, Arany ETF

 

Share

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Hozzászólás

wpDiscuz