Tovább az eszköztárra

Arany Divergencia

ETFmustang
Megosztás, most...

Arany Divergencia

 

arany divergenciaArany divergencia alakult ki a GLD -SPDR Arany ETF alapban. Az arany divergencia annyit tesz, hogy ellentétesen mozog az arany árfolyama az indikátor mozgásával. A piaci várakoznak megfelelően alakult a FED bejelentése.
Tehát a FED folytatja -10 mrd $ csökkentésével a likviditás kivonását  a piacokról és a gyengébb decemberi munkaerőpaci adat sem befolyásolja. Továbbá a FED nem aggódik a tőzsdéken uralkodó korrekciók miatt. Azonban a bejelentést követő svájci frank erősödése intő jel lehet  a jövőre nézve. Tehát az aranyat hajtó erő egyre jobban csökken, így egyre erőtlenebbé válhat az arany árfolyamának az emelkedése. Jelenleg a kitörési kísérlete befulladt egyenlőre ami korrekcióra hívhatja fel a figyelmünket. A GLD estében ez a 123 $-os ellenállás jelenti, mely a letörési szint is egyben. Amennyiben ezen szint alatt marad az árfolyam, akkor 1 erősebb korrekció jöhet ismét, amit alátámaszthat az arany divergencia az indikátorral szemben.
Ami ismét a minimumig csökkentheti az XAU/USD és a GLD árfolyamát. További emelkedések a fentebb említett 123 $-os ellenállás áttörése esetén valósulhat meg, ami a spot árfolyam 1270 $ környéki árfolyamnak felelhet meg. Tehát ha nem lesz erő felfelé, és az USA dollár ismét erősödésbe kezd, akkor Short-os a GLD és az XAU/USD. Az arany divergencia intő jel a további emelkedést illetőleg, de a kitörésit lehetőséget egyenlőre figyelemmel kell kísérni! Tehát érdemes pár napot kivárni és ha kell akkor lépni. Azaz kitörés esetén vétel, erőtlen leforduló arany esetén pedig eladás!

 

GLD -SPDR Gold, Arany ETF

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

FED Jégpályán

Megosztás, most...FED Jégpályán   FED jégpályán esett el a CEW -Wisdom Tree Feltörekvő Piaci Deviza ETF alap. FED jégpályán jobbra-balra esnek a feltörekvő országok devizái. A CEW ETF alap, 15 feltörekvő ország devizájának az alapja, […]
Translation »