Amerikai Index előrejelzés

Megosztás, most...

Amerikai 20+ éves kötvény (TLT), dollár (UUP) és az S&P 500-as (SPY) tőzsdei indexek viszonya

 


 
A holnapi amerikai tőzsdezárás után, elkezdődik a gyorsjelentési szezon, melyet az Alcoa acélipari óriás kezdi meg, és a Google folytatja.

Európa csak az ezt követő héten indul el.

Az elemzői várakozások visszafogott optimizmusról árulkodnak, ha ez valóban így alakul vagy még rosszabb adatok érkeznek a cégektől, akkor egy profitrealizálási ciklus kezdődhet a piacokon.  forrás-ECO 

Egy heti grafikonon azt szándékozok bemutatni, hogy a amerikai vezető indexeket egymásra rakva, milyen összefüggéseket mutatnak. Fontos a pénzáramlások és a piacok összefüggése végett, összességében látni a piaci folyamatokat.

Így vezetett ahhoz a spekulációhoz, amit lentebb olvashatsz, illetve a grafikonból figyelhetsz meg.  Technikailag, illetve fundamentálisan alátámasztva egyre jobb és eredményesebb döntéseket lehet hozni, minél távolabb az óráról-órára változó és több esetben ellentmondásos hírektől.

 

S&P 500 (SPY) egy szűkülő háromszög csúcsához érkezett, ilyen formáció 80-90%-ban letörést vetít előre. Amit a fent említett negatívabb céges jelentések alá is támaszthatnak, illetve megerősíthetik a csökkenő ciklust.

Amennyiben ténylegesen megtörténik a letörés, akkor egy intenzívebb profitrealizálási ciklus is kezdetét veheti, enyhe emelkedő korrekciókkal.

Amit még megerősíthet, hogy a piros színnel jelölt USA 20+éves  kötvények árfolyama, egy dupla aljat alakított ki úgy, hogy visszatesztelte a legutóbbi kitörési árfolyamszintet. Ez is arra ad következtetést, hogy magasabb kockázatokat vetít előre a TLT tőzsdei alap, ami eladási nyomás alá helyezheti a részvénypiacokat.

Ami magával hoz egy dollár erősödési szakaszt. Egy emelkedő csatorna alsó száráról visszapattanva kialakítva egy 1-2-3-as kitörési formációt, ami dollár erősödést mutat szintén, először a jelzett ellenállás vonalig.

 

Ez egy hetes grafikon, fontos….egy “vonal” egy heti kereskedést mutat…… 

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply