Amazon Keménykedés

Megosztás, most...

Amazon Keménykedés bontakozott ki a kiskereskedelmi szektorban. Az XRT-SPDR S&P Kiskereskedelmi ETF alap, így további nyomás alá kerülhet. Mivel: az AMZN-Amazon.com máris elkezdi leverni a kiskereskedelmi árakat. Épphogy jóváhagyták számára a Whole Food felvásárlását máris bejelentették, hogy hétfőtől csökkentik az árakat a Whole Foodnál.
Ilyen gyors lépés a tranzakció lezárását követően lényegében példa nélkülinek számít. A bejelentésből látszik, hogy az Amazon igazán agresszív stratégiával próbál megjelenni a fizikai kiskereskedelmi piacon is, ami miatt a többi kiskereskedelmi lánc nehéz helyzetbe és ismételt eladói nyomás alá kerülhet. forrás-erste A heti grafikon remekül mutatja, hogy milyen erőteljes nyomás alatt van így is a kiskereskedelmi iparág árfolyamának alakulása.
Ez a jelenség már 2016 decembere óta tart, jól beszél a heti grafikon és igen látványos a nyitott kacsacsőr effektus, az S&P 500 Indexhez képest. Erre meg megérkezett az amazon keménykedés, hogy lefele nyomja a kiskereskedelmi árakat, így mostanság óvatosan kell bánni a kiskereskedelmi részvényekkel. Akkor lehet igazi áttörés, ha sikerülne  a ferde piros ellenállás fölé kerülni az árfolyamnak. Eme szint alatt csupán eladásra van nagyobb sansz!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply