Allianz KTA -Környezettudatos biztosítási eszközalap

Megosztás, most...

A környezettudatosság fontossága a
Globális EcoTrend alapon keresztül

 


 

KTA-környezettudatos eszközalapAz Allianz KTA -Környezettudatos biztosítási eszközalapja 95%-ban az Allianz Globális EcoTrend € befektetési alap jegyeit tartja.
Így az eszközalap elsősorban a zöld energiában érdekelt cégek illetve energiafelhasználási-hatékonysággal  foglalkozó vállalatok részvényeibe, környezetszennyezésének megelőzése érdekében tevékenykedő hulladékgazdálkodási és hulladék-újrafeldolgozó cégekbe, továbbá vízellátó vállalatok részvényeibe fektet.
A mögöttes alap leginkább amerikai ipari cégekkel túlsúlyos, azonban teljesen globális befektetési politikát folytat.
Mivel aktívan menedzselt alapról van szó, ezért az alap súlyozása, részvény, ország és szektorálisan sűrűn változhat. A Globális EcoTrend alap benchmark indexe a FTSE ET /környezetvédelmi technológia/ 50 index. Az Allianz EcoTrend alapban talán kicsit ismeretlenül csengő cégeket találhat, azonban közelebbről megvizsgálva, nagyon is kecsegtető cégekről van itt szó. A Top 10 cég között öt szerepel például az S&P 500-as indexben is, és így már egy kicsivel másképpen cseng ez az egész történet.

Cég%-os súly az ING alapbanSzektor%-os súly az ING alapban
Apple3,42IT18,17
Exxon Mobil Corp2,29Pénzügy17,33
Johnson & Johnson2,13Egészségügy12,43
JPMorgan Chase & Co2,11Tartós, Ciklikus fogyasztási javak11,65
Google A2,10Energia10,73
Procter & Gamble Co2,05Alapvető fogyasztási javak10,34
Wells Fargo & Co1,70Ipar9,36
Cisco Systems1,60Alapanyagok3,61
Verizon Communications1,60Telekommunikáció3,27
Comcast Corp-class A1,50Közműszolgáltatók3,10
Cég%-os súly az ING alapbanSzektor%-os súly az ING alapban

Mondanom sem kell, hogy a benchmark kitettsége és súlyozása köszönő viszonyban sincs az Allianz Globális EcoTrens alappal. Ezzel semmi gond sincs, mivel az alap célja csupán annyi, hogy túlszárnyalja a benchmark indexet, amihez voltaképp mérik az alap teljesítményét, úgymond egy viszonyítási pont. Akkor itt van egy alap ami biztosítási eszközalapba csomagolva kínál, lehet hogy pont önnek is az Allianz biztosító, ha van ilyen befektetési biztosítása.

Jól láthatja, hogy hasonlóképp reagál a amerikai helyzetekre az ecotrend alap, igaz kicsivel alulteljesít mint az S&P 500-as index. Ez azért lehetséges, mert amerikai cégekkel túlsúlyos általában. Januári viszonyításhoz képest közel 2%-ot gyengült a forint az euróhoz képest, ami tovább növelheti a januárban kötött vagy vásárolt befektetésünk hozamát. Amennyiben a vezető S&P 500-as index lefordul, itt is számíthat korrekcióra, aminek egyre jobban nő a valószínűsége.Illetve azt még fontos leírnom, hogy sokkal mozgékonyabb az Allianz Globális EcoTrend alap, azaz sokkal érzékenyebben reagál a piaci helyzetekre.
Allianz ecotrend €


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply