Alapvetően Fogyasztható

Megosztás, most...

Alapvetően fogyaszthatóAlapvetően Fogyasztható.
Alapvetően Fogyasztható az XLP-SPDR USA S&P Alapvető Fogyasztási ETF alapja. Már az első mondatokban is le kell írnom, hogy ha kockázatmegosztásban gondolkozol akkor az alapvető fogyasztási alapok illetve részvények benne kell, hogy legyenek.
Miért? -azért mert enni-inni mindig kell vagy így vagy úgy, de normális helyzetben a tisztálkodás is alapvetőnek kell, hogy legyen.
Ebben az ETF alapban 37 amerikai alapvető fogyasztási vállalat részvényeivel találkozhatsz. Különben ez a szektor 9,64%-ban képviselteti magát az S&P 500 indexben.
Hogy kikről is van szó, na lássuk a Top 5 céget, melyek közel 42 %-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. Procter&Gamble, Coca-Cola, Philip Morris, CVS Health és a Wal-Mart. Ugye hogy mennyire ismerős nevek, az első három biztosan. Tehát a személyes, higiéniai,  háztartási termékek, italok, cigik és maga a kereskedelmi hálózatok.  Így már érthető is, hogy alapvetően fogyasztható részvényekről van itt szó. Talán ez az egyik olyan szektor, ami ilyen jól és erőteljesen tartja magát a többi szektorhoz képest és ezt világszerte igaz lehet.
Stabilnak egyenletesnek mondható  a többi szektorhoz képest. A napi grafikon is jól mutatja, hogy újabb csúcsokat ért el az ETF alap a héten. De azért a piaci nyomás itt is kialakulhat. Főleg úgy igazán nagy és intenzív kitörés elmaradt. Így ez már az feltételezi, hogy kezd itt is erősödni a hozamrealizálási nyomás. Tehát itt is lehet arra számítani, hogy némi csökkenés kezdődhet el, de egyenlőre csupán minimális, azaz betöltődhet a rés. Arra kell figyelned, hogy mennyire mélyen érkezik vissza az ETF alap árfolyama, és jöhetnek a további vételek megfelelő piaci hangulat mellett. 

XLP.US 2015.08.02. Napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply