Alapos Alcoa Ritmus

Megosztás, most...

Alapos Alcoa RitmusAlapos Alcoa Ritmus az ami  a Heti grafikonon mutatkozik. Az Alcoa negatív jelentése igen szépen befűtött mindenek és mindenkinek, pedig egyre kisebb a súlya az alapanyagos szektorban. Az XLB-SPDR S&P USA Alapanyagos szektor ETF alapja szépen mutatja a lefordulást.
Pedig dominánsan vegyszeres cégek vannak az ETF alapban. Tehát ez is azt bizonyítja, hogy a “beidegződés és dogma/megszokás” milyen erőteljes tud hatni a piacokra és részvényekre. Mivel az Alcoa, itt az XLB ETF alapban, csupán 2-3% közötti súllyal szerepel. Na de félre mindent, igen nagy csökkenést mutat az XLB ETF alap árfolyama, ami heti szinten némileg kezd már túladottá válni, ami némi vételeket is eredményezhet.
Főleg úgy, hogy dominánsan vegyszeres cégek vannak az USA alapanyagos szektorban. Így igen nagy figyelmet igényel és érdemes spekulálni az esetleges vételekkel. De ha 45,5 dollár alá csökken az ETF árfolyama, akkor további csökkenésekre számíthatsz.
Mivel mostanság is egy igen érzékeny szinten kereskednek az alapanyagos ETF alap árfolyamával. Tehát ha ezen szintek tartanak, akkor vételek alakulhatnak ki az ETF alap árfolyamában. Amennyiben törik illetve sérül ez a szint, akkor további csökkenések alakulhatnak ki az XLB ETF alap árfolyamában.


xlb-usa-alapanyagos-etf-2016-10-12-heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply