AlaPanyagOsan Lemaradva

Megosztás, most...

AlapanyagOsan LemaradvaAlaPanyagOsan Lemaradva, talán nem is csoda. Mivel igen negatív a megítélésük a vegyszeres cégeknek. Itt most az XLB-SPDR S&P USA Alapanyagos ETF alap árfolyamának alakulásában nyersz némi betekintést.
Ebben az Alapanyagosan lemaradva ETF alapban csupán 29 amerikai céget találsz.
De igen erőteljesen túlsúlyosnak mondható az ETF alap, mivel a Top 5 cég,több mint 40%-ban súlyozza az XLB ETF alap teljesítményét. A névsorban igen ismert cégekkel találkozhatsz: Dow Chemical, DuPont, Monsanto, Praxair és a EcoLab. 

Mivel, valahol igen kedvezőtlen megítélés van ezen cégekkel kapcsolatban. Valamint az a tény, hogy szenved mostanság a nyersanyagpiac, ide értve a mezőgazdasági iparágat is.  Továbbá, a heti nem túl kedvező technikai helyzetképet.


Igen erőteljesen short-os ez a terület. Leginkább akkor ha letöri a 44 dolláros támaszt, mert akkor felgyorsulhat a korrekciós ciklus/időszak. Ja igen, hogy miért is van lemaradásban ez a szektor, azért is, mert a többi szektorhoz képest fele akkorát emelkedett kedvezőnek mondható piaci helyzetekben. Így sokkal nagyobb a csökkenési kockázata ennek az alapanyagos szektorban szereplő cégek árfolyamának.
De ha fellendülés érkezik, leginkább a mezőgazdasági szektor felől, akkor itt is igen erőteljesen érhetővé válik. Leginkább akkor, ha tartósan siker 48 dollár fölé kerülni az árfolyamnak. De egyenlőre igen erősen csökkenő tendenciát mutat az XLB ETF alap árfolyamának alakulása. Amit remekül és költséghatékonyan le tudsz kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

xlb-usa alapanyagos etf 2016.05.09. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply