Afrikai Meglepetés

ETFmustang
Megosztás, most...

Afrikai Meglepetés

 

Afrikai meglepetésAfrikai meglepetés, van kibontakozóban az AFK -Market Vectors Afrika ETF alapban. Az afrikai meglepetés, egyre jobban talán nem is meglepetés. AFK -Afrika ETF alapban 109 Afrikában érdekelt vállalat részvényét találja.
3 afrikai ország: Egyiptom, Dél-Afrika, Nigéria
részvényei érdekesek igazán, mivel közel 60%-ban súlyozzák az ETF alapot. Továbbá az ETF alapban jelen van még Marokkó és Kenya, valamint fejlett piaci országok részvényei is. Szektorálisan a pénzügy 40,3%, energia 19,5%, alapanyagok 14,3% és a telekommunikáció 12,1%-kal, több mint 86%-ban súlyozza az AFK ETF alapot.
Top 10 vállalat közel 40%-os súlyt jelent a 109 részvény között, ebből is kiemelkedik a Commercial International Bank Egypt Sae 8,03%-os jelenlétével.
Ezen cégen kívül erősebb súlyozást 4 vállalat kapott: Guaranty 4,37%, Orascom Telecom 4,37%, Zenith Bank 4,3% és a Acergy 4,20%. Tehát leginkább ezen súlyosabb vállalatoknak lehet köszönni a kibontakozó afrikai meglepetés lehetőségét. 32 $-os ellenállás áttörése hozhatja el igazán az afrikai meglepetést. Mivel ez a szint, egy bivaly erősnek tűnő meghatározó szint, ami már szinte 3%-ra sincs. A mostani piros ferde ellenállás már áttörésre került, és innen már nagyon közel van, a lehetséges afrikai meglepetés.
Erősebb csökkenésre a ferde zöld, valamint a 30 $-os támasz letörésével alakulhat ki. Érdemes megvárni, hogy a 32 $-os ellenállásnál hogyan fog viselkedni az AFK Afrika ETF alap. Amennyiben áttörésre kerül, jöhetnek a vételek, azért egy esetleges visszatesztelésre azért minden estben számolni kell. Azonban, ha minden jól alakul akkor a 35 $-os célár meg is lehet, ami cirka 10%-os hasznot hozhat. A 32 $-os kitörési vétel mellett, a kitörési szint alá érdemes a stopot helyezni. Majd 33 $ felett nullába, azaz vételi szint fölé húzni  a stopot, így kockázatmentessé válik az afrikai befektetése!

 

AFK -Market Vectors Afrika ETF heti, weekly

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Európai Megtorpanás

Megosztás, most...Európai Megtorpanás   Európai megtorpanás jelei az EXSI -iShares EURO STOXX ETF alapban. Az európai megtorpanás erőteljesen betudható Amerika megtorpanásának is. EURO STOXX ETF alap 14+2 európai ország, 19 szektor és iparág 293 részvényéből […]

Translation »