Adóérzékeny Technológia

Megosztás, most...

Adóérzékeny Technológia, azaz ők húzhatják a rövidebbet. Az XLK-SPDR S&P Technológiai ETF alap már reagált is a következő adóreform tervezetre.
Ez így alakulhat: ….hiába csökkenne maga a társasági adókulcs 20%-ra sok vállalat részére, ugyanis ez esetben nem tudnák érvényesíteni különféle adókedvezményeiket, amivel már jelenleg is jóval a 35%-os társasági adókulcs alatti effektív adókulccsal adóznak. A jelenlegi 20%-os alternatív minimum adókulccsal kapcsolatban, ami alá megközelítőleg nem csökkenhetne egy vállalat adója, már többen kifejezték aggályaikat, így elképzelhető, hogy ennek módosítására hajlani fog a Szenátus.
Ráadásul egyes becslések szerint csupán 40 milliárd dolláros többletköltséget jelentene ennek az eltörlése a költségvetésre 10 év alatt, ami eltörpül a teljes adóreform okozta 1.400 milliárd dolláros többletteher mellett. Az ügy a jelenleg 18,5%-os effektív adókulccsal rendelkező technológiai szektort érintheti a legérzékenyebben.forrás-erste
Az hogy, hogyan is fog kinézni a valóságos és elfogadott reformterv, az még úgy néz ki, hogy igen képlékeny. “valamit – valamiért” Mert eddig totálisan negatívabb hírek érkeznek a technológiai szektor részére, ami eddig húzta az amerikai indexek többségét.
Tehát érdemes figyelemmel kísérni az eseményeket, mert hogy itt nagy mozgások lesznek az tuti. Annyit szeretnénk még ide írni, hogy igen erősen túlvett az egész szektor, azaz némi egészséges korrekció még jót is tenne, de ha teljes hozamrealizálás indul el, akkor igen dinamikus csökkenés érkezhet! Ide tartozhat még a QQQ-NASDAQ 100 Index ETF alap árfolyamának alkulása is.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply