Shell

Shell-Royal Dutch Shell, vagy közismertebb nevén a Shell egy holland-angol multinacionális olajvállalat, hágai központtal és londoni hivatalos székhellyel. A Shell vertikálisan integrált vállalat, ami az olaj és gázüzletág minden területén érdekelt, legyen szó új mezők kutatásáról, kitermelésről, finomításról, disztribúcióról és marketingről, petrolkémiáról, áramtermelésről vagy éppen kereskedelemről.
A cég emellett érdekelt a megújuló energiaforrások terén is. A vállalat 90 országban napi 3,1 millió barrel egyenértéknyi olajat termel és több mint 44 000 benzinkúttal rendelkezik. Bővebb információkat a Shell magyar nyelvű weboldalán olvashatsz, továbbá elemzésekkel, bejezésekkel ismerkedhetsz meg itt, valamint csatlakozz a Shell csoporthoz itt.

Share

Leírás

Shell egy igen változatos és izgalmas holland-angol cég. Mivel 2 féle részvénnyel is jelen van a piacon, van az RDSA és az RDSB részvények. Mi most itt az RDSA részvényre hegyezzük ki a ismereteinket. Így az RDSA 87 amerikai ETF alapban van jelen, ami 2,3%-os részvénykitettséget jelent. A felsorolt ETF alapok között a kiemeltekről elemzéseket, bejegyzéseket olvashatsz. Lejjebb pedig  a Shell-RDSA napi grafikonját elemezheted, figyelheted.

Ticker Szolgáltató ETF neve %-os súly
IXC iShares S&P Globális 1200 energia 5,72
EWU iShares MSCI UK 5,40
GNR SPDR S&P Globális Természeti Erőforrások 4,06
IDV iShares DJ EPAC Osztalék 3,83
EFV iShares MSCI EAFE érték alapú 1,90
IEV iShares S&P Európa 350 1,53
IEUR iShares MSCI Európa IMI 1,27
IOO iShares S&P Globális 100 Index 1,16
VGK Vanguard FTSE Fejlett Európa 1,11
EFA iShares MSCI EAFE 0,94Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »