Pfizer

PFE-Pfizer. A céget Charles Pfizer vegyészről (1824–1906) nevezték el, aki 1849-ben kezdte meg gyógyszerei árusítását Williamsburgben (Brooklyn).
Első sikere a santonin nevű parazitaölő szer volt, ám az igazi sikert a citromsav hozta meg, aminek következtében az 1880-as években a vállalkozás gyors növekedésnek indult. A cég főleg fermentációs technológiájáról lett ismert.
A második világháború alatt a cég megvalósította a penicillin tömegtermelését, amelyet az amerikai hadsereg jól hasznosított a második front megnyitása után.
További és bővebb információt a magyar nyelvű weboldalon olvashatsz, valamint elemzéseket és bejegyzéseket olvashatsz itt, továbbá csatlakozz a Pfizer csoporthoz itt.

Share

Leírás

PFE-Pfizer 218 amerikai ETF alapban van jelen, mely 5,9%-os részvénykitettséget jelent. Ebből is kitűnik, hogy nagyon népszerű a befektetési alapkezelők között is.
Az itt felsorolt ETF alapok csupán a jéghegy csúcsa, a kiemelt ETF alapokról bejegyzéseket és elemzéseket olvashatsz. Lejjebb a Pfizer napi árfolyamát elemezheted és nézheted.

Ticker Szolgáltató ETF neve %-os súly
IHE iShares DJ US Gyógyszergyár 8,78
XLV SPDR S&P Egészségügyi 6,77
IYH iShares DJ US Egészségügy 6,48
VHT Vanguard MSCI US IMI Egészségügy 5,87
FDL First Trust Morningstar Osztalék 5,40
PPH Market Vectors US Gyógyszergyár 25 5,24
HDV iShares Morningstar Osztalék 5,18
PJP PowerShares Dinamikus Gyógyszergyár 5,13
IXJ iShares S&P Globális 1200 Egészségügy 4,61
DHS WisdomTree US Magas Osztalék 3,00
XLG Guggenheim S&P 500 Top 50 1,96Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »