Novartis

NOVN-Novartis létrejötte. 1996-ban a Ciba-Geigy egyesült Sandozdal; mindkét vállalat gyógyszerészeti és agrokémiai részlegei a Novartist független szervezetként alakították. Más Ciba-Geigy és Sandoz üzleteket értékesítettek, vagy mint a Ciba Specialty Chemicals , független cégként fordultak elő. A Sandoz márka három évig eltűnt, de 2003-ban újjáéledt, amikor a Novartis egységes gyógyszeripari vállalkozásokat egyetlen leányvállalatra alapozva megnevezte Sandoznak.
A Novartis International AG svájci multinacionális gyógyszergyártó cég székhelye: Basel , Svájc. Ez egyike a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok egyike, például közel 120 ezer főt foglakoztat világszerte.
Bővebb és további információt a magyar nyelvű weboldalon olvashatsz, valamint elemzéseket, bejegyzéseket ismerhetsz meg itt, továbbá csatlakozz a Novartis csoporthoz itt.

Share

Leírás

NOVN-Novartis 99 Amerikában forgalmazott ETF alapban van jelen, mely 2,1%-os részvénykitettséget jelent. Ezen kívül természetesen a NYSE tőzsdén is jelen van NVS kereskedési kóddal.
Itt most az ismertebb ETF alapok felsorolásával találkozhatsz, a kiemelt ETF alapokról elemzéseket, bejegyzéseket is olvashatsz. Lejjebb a Novartis napi árfolyamának alkulását szemlélheted, természetesen svájci frankban.

Ticker Szolgáltató ETF neve %-os súly
EWL iShares MSCI Svájc 12,54
IXJ iShares S&P Globális 1200 Egészségügy 4,77
FEU SPDR STOXX Európa 50 4,70
IEV iShares S&P Európa 350 2,41
VGK Vanguard FTSE Fejlett Európa 1,87
IOO iShares S&P Globális 100 1,83
IEUR iShares MSCI Európa IMI 1,70
EFA iShares MSCI EAFE 1,26
VXUS Vanguard FTSE Globális USA nélkül 0,73Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »