Nike

NKE-Nike A cég egyik első alkalmazottja, Jeff Johnson egy éjjel Nikével álmodott (aki a győzelem görög istennője), ezért ezt a nevet javasolta a gyorsan fejlődő cég számára. Phillip Knight, a cég társalapítója és elnöke ugyan a Dimension 6 nevet ajánlotta, de Johnson ötlete győzött.
Ezt követően Knight 1971-ben megkérte egyik volt diákját, Carolyne Davidsont, hogy tervezze meg a logót, ami a futócipők oldalán is elhelyezhető. Ekkor született meg a Nike „pipa”, ami Niké szárnyát szimbolizálja.
További bővebb információt a Nike magyarországi weboldalán olvashatsz, továbbá elemzésekkel, és bejegyzésekkel ismerkedhetsz meg itt.

Share

Leírás

NKE-Nike egy igen ismert márka, szinte az egész világon ismerik, így nem is meglepő az ETF alapokban a jelenléte. Miszerint 196 amerikai ETF alapban van jelen, 6,2%-os részvénykitettséggel. Tehát az alapkezelő cégeknél is igen kedvelt részvényről beszélhetünk.
Itt most az ismertebb és érdekesebb ETF alapok felsorolásával találkozhatsz, a kiemelt ETF alapokról elemzéseket, bejegyzéseket olvashatsz. Lejjebb pedig a Nike napi árfolyamának alkulását szemlélheted.

Ticker ETF szolgáltató ETF neve %-os súly
IYK iShares DJ US Fogyasztási Javak 3,82
XLY SPDR S&P US Tartós Fogyasztás 2,96
VCR Vanguard MSCI US IMI Tartós. Fogyasztás 2,38
VIG Vanguard NASDAQ US Osztalék 2,21
RXI iShares S&P Globális 1200 Tartós Fogy. 1,82
DIA SPDR DJIA 30 Index 1,81
FANZ ProSports Sportos támogatók 1,51
PDP PowerShares DWA Technikai 1,4
DSI iShares MSCI KLD 400 Közösségi 0,76

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »