IBM

IBM-vagyis International Business Machines egy egyesült államokbeli székhelyű, multinacionális informatikai cég. 1911-ben alapították, és napjainkban közel 400 ezer főt foglalkoztatnak világszerte. Jelenleg az IBM termék- és szolgáltatási palettája igen széles. Részt vesz hardvergyártásban és szoftverfejlesztésben egyaránt. Az IBM Personal Computer (PC) megalkotója, rendkívül sok szabadalom tulajdonosa, a Linux egyik legelső nagy támogatója.
A cég többek között a szervereiről, a processzorairól, merevlemezeiről és a PC-kről ismert. A nevéhez fűződik a Power és a PowerPC architektúra. Az IBM igen jó helyezéseket ért el a szuperszámítógépek világranglistáján: a TOP500 lista első 10-es csoportjából 5 helyet IBM-gépek foglalnak el: a 3., 5., 8. és 9. helyen Blue Gene típusú modelljei állnak.
Bővebb információt az IBM magyar nyelvű weboldalán olvashatsz, továbbá elemzéseket, bejegyzéseket ismerhetsz meg itt, valamint csatlakozz az IBM csoporthoz itt.

Share

Leírás

IBM egy igen népszerű és megbízható cég, ezt bizonyítja az is, hogy igen kedvelt részvény a befektetési cégek körében. Mivel 242 amerikai ETF alapban van jelen, ami 6,3%-os részvénykitettséget jelent, ami igen magasnak számít.
Itt most az ismertebb ETF alapok felsorolásával tankozhatsz, a kiemelt ETF alapokról elemzéseket bejegyzéseket olvashatsz. Lejjebb pedig az IBM napi árfolyamának alkulását követheted figyelemmel.

Ticker Szolgáltató ETF neve %-os súly
TDIV First Trust NASDAQ Technológiai Osztalék 7,62
DIA SPDR DJIA 30 Index 4,44
FDL First Trust Morningstar Vezető osztalékok 3,68
HDV iShares Morningstar Magas osztalékok 3,53
SCHD Schwab DJ US Osztalék 100 Index 3,24
IYW iShares DJ US Technológia 2,52
XLK SPDR S&P Technológia 2,20
VGT Vanguard MSCI US IMI IT 2,11
DGRO iShares Morningstar US osztalék növekedés 1,99
IXN iShares S&P Globális 1200 IT 1,81
SDY SPDR S&P Magas osztalék 1,70Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »