Ford Motor

F-Ford Motor…. Igazi mérföldkő volt az autógyártás történetében, amikor 1903-ban bejegyzésre került a Ford Motor Company, amelyben Henry Ford a részvények 25,5 százalékával rendelkezett. Emellett ő volt az elnökhelyettes és a főmérnök is.
A detroiti Mack Avenue-n lévő Ford gyárban eleinte csak pár autót gyártottak naponta. Két-három munkásból álló csoportok dolgoztak minden egyes autón, melyek más cégektől megrendelt alkatrészekből álltak össze. A vállalat által gyártott első autót 1903. július 23-án adták el.
Henry Ford először a cég elnöke, majd három évvel később a többségi tulajdonosa lett. További bővebb információt a magyar nyelvű hivatalos weboldalon olvashatsz, valamint elemzéseket, bejegyzéseket itt, illetve csatlakozz a Ford csoporthoz, és oszd meg fordos tapasztalataidat.

Share

Leírás

A Ford Motor brutális népszerűségnek örvend az alapkezelők körében, mivel 188 amerikai ETF alapban van jelen, mely 6,5%-os részvényhányadot jelent. Nem is véletlen, hiszen egy igen erős tradíció van a Ford mögött. Itt most néhány ETF alap felsorolásával találkozhatsz, melyben érdekelt a Ford Motor részvények. Majd lejjebb a Ford Motor árfolyamát ismerheted meg, elemezheted…

Ticker Szolgáltató ETF neve %-os súly
CARZ First Trust NASDAQ Autó 7,54
SPHD PowerShares S&P 500 tartós osztalék 2,53
SDOG ALPS S-Közösségi osztalék 2,27
IYK iShares DJ US Fogyasztási javak 2,04
DVY iShares DJ US Osztalék 2,03
FDL First Trust Morningstar Osztalék 1,73
DTN WisdomTree Pénzügy nélküli Osztalék 1,59
XLY SPDR S&P US Tartós Fogyasztás 1,54
VCR Vanguard MSCI US Tartós Fogyasztás 1,19
Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Translate »